Blog

Van je kleine tuin het beste maken

Wanneer je in de stad woont mag je al van geluk spreken als je überhaupt een tuin hebt. Maar ook van een kleine tuin kun je een groen paradijs maken. In dit artikel bespreken we hoe je van je tuin een echt zomers paradijs kunt maken. Dit is wel zo fijn aangezien we nog niet uit de pandemie zijn en er dus een significante kans is dat we deze zomer weer veel tijd in ons eigen huis en tuin zullen besteden. Net als elke andere tuin, kan ook een kleine tuin een eigen functie hebben. De een wil lekker wegdommelen in een hangmat, de ander gaat liever actief bezig in een moestuintje. Maar bij de inrichting zijn er wel een aantal zaken om rekening mee te houden.

Kies je stijl

Je kunt inspiratie op doen voor je tuin door op Pinterest te scrollen. Wil je bijvoorbeeld een romantische tuin vol met mooie bloemen of is een zeer strakke tuin meer je smaak. Heb je liever een moestuin of bloemen? Er zijn meer dan genoeg tuin ideeën om mee uit de voeten te kunnen. Bedenk je wel dat lichte kleuren in je tuin ervoor zullen zorgen dat de tuin optisch groter lijkt. Daarnaast werkt rust en eenvoud het beste in een kleine tuin.

Zithoek

Natuurlijk wil je van je tuin genieten en daarom is een zithoek ook ontzettend belangrijk. Kies voor mooie tuinmeubelen en een dining loungeset. Hoe je de tuin gaat inrichten is natuurlijk belangrijk. Goed voorbereiding is hierbij het halve werk, zoals het gezegde al aangeeft. Je kunt een plattegrond van je tuin maken. Dit hoeft echt geen picasso te zijn of een professionele blauwdruk zoals een architect die zou maken. Het is al ontzettend waardevol om de maten van je tuin te hebben. Je kunt ook via het internet met vele verschillende programma’s zelf een tuinontwerp maken. Zo weet je waar de meubels gaan staan, waar de zithoek is en waar de barbecue geplaatst kan worden.

Functionele meubels

Er zijn vele unieke tuinmeubels die natuurlijk ontzettend mooi zijn om te hebben. Maar we raden aan om keuzes te maken die rust en orde creëren in de tuin. Bij een kleine tuin wil je praktische en licht ogende tuinmeubels.

Werk de hoogte in met planten

Groen mag niet ontbreken in je tuin. Je kunt een echte bohemian garden maken van je tuin. Als je weinig ruimte hebt in een kleine tuin dan is het belangrijk om verticaal te tuinieren. Je kunt met een wandsysteem of een plantenrek werken waar je bloempotten op zet. Bedenk je dat mooie tuinplanten helemaal niet duur hoeven te zijn. Wanneer je ze goed verzorgt kan een plant jarenlang plezier geven.

Geef een reactie