Blog

Alvast dromen over een stedentrip Porto

Na een jaar binnen zitten vanwege corona zijn veel mensen actiever gaan dromen over vakanties. Voorlopig zit een vakantie naar een zonnig oord er nog niet in, maar het zal uiteindelijk wel weer kunnen. Tot die tijd doen we het dus maar met dagdromen over een heerlijke strandvakantie of citytrip. Over deze laatste categorie vakantie schrijf ik vandaag een blog: de stedentrip. Meer specifiek gaat deze blog over een stedentrip Porto. Porto is een portugese stad, en een echte bucketlist bestemming! Vandaag vertel ik meer over deze mooie en bijzondere stad, en wat je allemaal moet doen tijdens een stedentrip Porto. Veel leesplezier!

Meer over de stad Porto

De op een na grootste stad van Portugal is Porto. Het land heeft ook haar naam te danken aan deze stad. De stad is gelegen langs de Douro rivier in het noorden van Portugal. De stad heeft een rijke geschiedenis, en haar stadscentrum is een van de oudste van Europa. Daarom is dit gebied ook toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoed lijst, net zoals onze Waddenzee. De stad dateert uit de romeinse tijd, waar in het toen een belangrijke strategisch gelegen stad was van het rijk. Vanwege haar geschiedenis, de port wijn die hier vandaan komt, de prachtige gebouwen, de cultuur, het zachte klimaat, de locatie vlak bij zee en nog veel meer is de stad dan ook meermaals uitgeroepen tot Beste Europese Bestemming!

Wat zijn must-sees tijdens een stedentrip Porto?

Wat zijn dan must-sees in deze Beste Europese Bestemming stad? Tijdens een stedentrip Porto zijn er een paar dingen die absoluut niet overgeslagen mogen worden. Eerst de bezienswaardigheden. Die zijn: het indrukwekkende Bolsa Paleis, uitzichtpunt en kerk Torre dos Clerigos wat een prachtig uitzicht geeft over Porto, kathedraal Se do Porto, oude markthal Mercado Bolhao, het Casa da Musica museum ontworpen door Rem Koolhaas, historisch huis Casa do Infante, en porthuis Espaco Porto Cruz. Deze laatste bezienswaardigheid is gelegen in Vila Nova de Gaia, de stad aan de overzijde van de rivier van Porto. In Vila Nova de Gaia zijn overigens ook de zogeheten wijngrotten, waar port wordt opgeslagen en verjaart. Als het erg warm wordt dan is een tocht over de rivier een uitstekende manier om even lekker af te koelen. Tot slot is het Ribeira gebied in de stad ook eentje waar je als toerist heen moet. In dit deel van het stadscentrum kun je heerlijk eten en drinken en genieten van alle cultuur die in Portugees eten verwerkt zit. Eet en drink sowieso zo veel mogelijk, want Portugese wijn en voedsel zijn om je vingers bij af te likken. Een stedentrip Porto is zeker weten geslaagd als je het bovengenoemde lijstje afwerkt! En voor nu: geniet maar van het dromen over zo’n toffe stedentrip Porto!

Geef een reactie