Blog

Nieuwe fiets nodig? Hier moet je op letten!

Van plan om een nieuwe fiets aan te schaffen? Dan is het belangrijk dat je je goed voorbereid op welk soort fiets je wilt gaan fietsen. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten en maten. Het is belangrijk om in kaart te brengen waarvoor je de fiets gaat gebruiken en wat het beste bij jou past. Wil je een fiets met bagagedrager, heb je liever een spotieve fiets en doe je jouw tas gewoon achterop of heb je toch liever een fiets met elektrische aandrijving? Zoals je leest zijn er veel verschillende opties. In dit artikel geven we je een aantal tips die je kunnen helpen bij het beslissen van je aankoop. Benieuwd naar deze tips? Lees snel verder!

Het juiste frameformaat

Het frameformaat is ontzettend belangrijk. Het type frame en constructiemateriaal bepalen de rijpositie en het comfort van de fiets. Qua hardware kun je kiezen tussen stalen frames (betere demping, maar wel zwaar) of aluminium (onbreekbaar en lichter), herenframefietsen zijn het sterkst. Echt een feit als je met veel bagage rijdt. Omdat de zitbeenderen van vrouwen meestal verder weg zitten dan die van mannen, zijn vrouwenzadels meestal breder dan die van mannen. Als het  om comfort gaat, is het zadel een van de belangrijkste onderdelen van een fiets. Naast de vorm speelt ook het materiaal  een belangrijke rol: het gelzadel voelt comfortabel aan en houdt goed stand, de leren zitting heeft een lange levensduur en past zich na verloop van tijd aan je lichaam aan.

Een fiets aanschaffen

Een fiets kopen doe je tegenwoordig gemakkelijk online. Dit zorgt ervoor dat je veel tijd bespaard en dat je gemakkelijker kan gaan vergelijken. Daarnaast is het aanbod groter dan wanneer je naar de winkel gaat. 

Elektrische fietsen

Elektrische fietsen zijn voor veel mensen erg handig. Je kan snel van a naar b in relatief korte tijd terwijl de afstand relatief groot kan zijn. Daarnaast hoef je weinig moeite te doen en kan je gemakkelijk langere tijd op de fiets zitten. Zowel voor ouderen als voor jongeren is dit erg fijn. Je kan het daarnaast ook goed voor je werk gebruiken. Is de afstand tussen je woning en je werk net wat 'te' groot? Dan zal een elektrische fiets de uitkomst zijn. 

Het zadel van een fiets

Probeer tijdens een proefperiode verschillende zadels uit om de specifieke eigenschappen van het zadel te leren kennen. Zadelhoogte is de afstand van de  voorste tandwielbuis en as tot  de bovenkant van het zadel.

Geef een reactie