Blog

Geld apart leggen: tips

Waar de een genoeg verdiend om een spaarpotje op te bouwen, is dat voor de ander lang niet vanzelfsprekend. Geld opzij leggen kan voelen als een belemmering om af en toe leuke dingen te doen. Maar dit hoeft lang niet altijd zo te zijn. Het kleinste beetje wat je opzij zet, wordt toch elke keer meer. Dus hoe klein het bedrag ook is, het gaat er veel meer om dat je jezelf aanwent om te sparen, zodat je wanneer het echt nodig is, gebruik kan maken van je eigen buffer. Dit geeft een heel veel voldoening en kan dus al met de kleinste inkomens waarheid worden. Met deze tips maak je het jezelf net wat makkelijker om wat geld over te houden en dus apart te kunnen zetten.

Tweedehands kleding

Eerste hands kleding kopen is leuk, maar het is ook erg duur. Als je jezelf verdiept in kleding dat nieuw op de markt komt zal je waarschijnlijk tot de conclusie komen dat het veel meer waard is om je kleding of van iemand anders te kopen, of in een tweedehands winkel. Het grote voordeel: het is een stuk goedkoper en je als je goed zoekt vind je vaak alsnog precies wat je wilde hebben. Bovendien kan je zelf ook kleding verkopen, wat extra oplevert.

Maak gebruik van aanbiedingen

Reclames en aanbiedingen zijn er niet voor niets, maak er gebruik van wanneer je kan! Vooral met kinderen kan het een hoop schelen. Pampers zijn niet duur omdat ze veel geld kosten, maar omdat je er heel veel van moet hebben. Dus maak gebruik van pampers aanbieding of een pampers maandbox. Hierdoor bespaar je een hoop op lange termijn, en dit geld is perfect om aan de kant te leggen.

Andere supermarkt

Wat een groot verschil maakt is de plek waar je boodschappen doet. Een supermarkt kan dichtbij zijn en daarom al snel verleidelijk om je boodschappen te halen. Maar de kans is groot dat een goedkope supermarkt een stukje verder voor een veel kleiner bedrag op de bon zorgt. En dit is veel meer een kwestie van je gewoontes veranderen. Wanneer je dat een aantal keer hebt gedaan, is het een stuk makkelijker om toe te passen.

Precies bijhouden wat je uitgeeft

Cliché maar waar: houd bij wat je uitgeeft. Met geld is overzicht misschien wel het belangrijkste om te hebben. Wanneer je weet wat er in en uit gaat, weet je ook hoe je beter kan besparen.

Geef een reactie