Blog

Een goede nachtrust voor je kind (en daardoor ook voor jou)

Het krijgen van kinderen heeft in allerlei opzichten een grote impact op het leven van de trotse vader en moeder. Onderzoeken laten zien dat mensen met kinderen meer gestresst, meer vermoeid en zelfs minder gelukkig zijn dan kinderloze mensen. Let wel: dit geldt als je ouders op een willekeurig moment vraagt naar hun stress, vermoeidheid of geluksniveau. Op langere termijn plukken de ouders wel de vruchten van hun (letterlijke) zorgenkindje. Normaal gesproken gaan mensen vooral met hun generatiegenoten om. Kinderen zorgen ervoor dat je een brug bouwt naar de volgende generatie. Zo blijf je meer bij de tijd naarmate de jaren verstrijken. Vooral als de pensioengerechtigde leeftijd is bereikt, hebben ouders profijt van hun kinderen. Hun kroost zorgt ervoor dat ze niet vereenzamen en dat ze iemand hebben die hen kan helpen als ze hulpbehoevend zijn. Ook geeft het een fijn gevoel om een erfenis te kunnen overdragen aan je kroost zodra het stervensuur nadert. Tot die tijd is het voor ouders echter flink sappelen, vooral in de jonge jaren van je kind. In deze blog daarom een tip waarmee ouders het zichzelf wat makkelijker kunnen maken.

Een goede nachtrust met een goede kinder matras

Een van de grootste klachten van nieuwe ouders is een gebrek aan nachtrust. Jonge kinderen hebben onregelmatige rusttijden en met een beetje pech moet je als ouders meerdere malen per nacht je bed uit om je kind te troosten. Wie gewend is om iedere nacht een comfortabele acht uurtjes nachtrust te pakken, komt zichzelf onherroepelijk tegen het eerste levensjaar van diens geliefde telg. Slimme ouders zorgen daarom voor een kwalitatief goede kinder matras. Zowel uw kind als uzelf kunnen hierdoor genieten van een goede nachtrust. Maar waar herken je een goede kinder matras aan?

De kenmerken van een kwalitatief goede kinder matras

Een goede kinder matras herkent men aan een geschikte schuimsoort als vulling en een afritsbare hoes. Polyeter vulling is bijvoorbeeld geschikt voor een goede kinder matras. Deze schuimsoort is stevig, duurzaam en veerkrachtig. Een afritsbare hoes zorgt ervoor dat vervelende beestjes als huisstofmijt, bacterien en schimmels geen kans krijgen. De hoes kan namelijk op 60 graden gewassen worden, waardoor alle genoemde kwelgeestjes (of beter: kwelbeestjes) over de kling worden gejaagd. Met een goede kinder matras is de kans het grootst dat je kind zo snel mogelijk lekker door slaapt 's nachts. Zo blijft jij als ouder fit en hoef je niet tot de pensioengerechtigde leeftijd te wachten om volop van je ouderschap te genieten!

Geef een reactie